អាជ្ញាធរខេត្តព្រះសីហនុបន្តចុះពិនិត្យមុខម្ហូបសមុទ្រស្រស់និងបន្លែផ្លែឈើរកជាតិគីមី
អាជ្ញាធរខេត្តព្រះសីហនុបន្តចុះពិនិត្យមុខម្ហូបសមុទ្រស្រស់និងបន្លែផ្លែឈើរកជាតិគីមី
មន្ត្រីជំនាញកាំកុងត្រូល ខេត្តព្រះសីហនុ បន្តសកម្មភាពចុះត្រួតពិនិត្យមុខម្ហូបសមុទ្រស្រស់ បន្លែផ្លែឈើ និងភេសជ្ជៈគ្រប់ប្រភេទ ដែលអាជីវករដាក់លក់នៅតាមទីផ្សារនានា ក្នុងខេត្តព្រះសីហនុ ដើម្បីពិសោធន៍រកសារធាតុគីមីហាមឃាត់នាំឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពអ្នកប្រើប្រាស់។
អនុប្រធានសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តព្រះសីហនុ លោក ជា ប៉ិច បានប្រាប់ប្រព័ន្ធផ្សព្វផ្សាយថា ស្ថាប័ននេះ បន្តដឹកនាំមន្ត្រីជំនាញចុះ ពិសោធន៍មុខម្ហូបសមុទ្រស្រស់ បន្លែផ្លែឈើ ពិសេសភេសជ្ជៈនៅតាមដេប៉ូ ឬទីតាំងចែកចាយមួយចំនួននាមូលដ្ឋាននេះ ហើយបានរកឃើញភេសជ្ជៈហួសកាលកំណត់មានដាក់លក់នៅលើទីផ្សារ។
លោក ជា ប៉ិច អះអាងថា សកម្មភាពចុះពិនិត្យមុខម្ហូបសមុទ្រស្រស់មាន ត្រី បង្គា មឹកនិងក្ដាមសមុទ្រជាដើមនៅតាមទីផ្សារ ក្នុងប៉ុន្មានលើកចុងក្រោយនេះ មន្រី្តជំនាញរកមិនឃើញអាហារសមុទ្រ ត្រូវគេលួចដាក់សារធាតុគីមីហាមឃាត់នោះទេ។
លោកបន្តថា យុទ្ធនាការចុះត្រួតពិនិត្យគុណភាពទំនិញនេះ មន្ត្រីកាំកុងត្រូល នឹងបន្តចុះធ្វើសកម្មភាព នៅគោលដៅសំខាន់ៗជាបន្តទៀតរួមមាន៖ តាមសាលារៀន តាមទីផ្សារ និងនៅតាមមណ្ឌល ឬទីតាំងកម្សាន្តនានា នៅទូទាំងខេត្តព្រះសីហនុ។
លោក ថាការត្រួតពិនិត្យនេះគឺដើម្បីរួមចំណែករក្សាសុខភាពប្រជាពលរដ្ឋ។ ជាងនេះទៀតដើម្បីផ្ដល់ទំនុកចិត្តលើសុវត្ថិភាពចំណីអាហារជូនភ្ញៀវទេសចរជាតិអន្តរជាតិ ដែលចូលមកកម្សាន្តខេត្តជាប់ឆ្នេរសមុទ្រមួយនេះ។
សកម្មភាពនេះ លោក ជា ប៉ិច អះអាងថា ទាំងថ្នាក់ដឹកនាំអគ្គនាយកដ្ឋានកាំកុងត្រូល និងប្រធានសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តព្រះសីហនុ នឹងជំរុញឲ្យមន្ត្រីជំនាញក្រោមឱវាទ ឲ្យបន្តសកម្មភាពចុះត្រួតពិនិត្យគុណភាពចំណីអាហារនៅតាមទីផ្សារនានា និងតាមច្រកកំពង់ផែនាំចូលទំនិញជាដើមឲ្យបានជាប្រចាំ ឬញឹកញាប់។
លោក ក៏បានស្នើឲ្យអាជីវករលក់ដូរនៅតាមទីផ្សារនានា ទាំងអ្នកលក់បោះដុំ និងអ្នកលក់រាយទំនិញគ្រប់ប្រភេទ មិនត្រូវបន្តប្រើប្រាស់សារធាតុគីមីហាមឃាត់ដាក់ទៅលើចំណីអាហារ ឬបន្លែផ្លែឈើ ដើម្បីឲ្យអ្នកទិញមើលឃើញស្រស់ និងទុកលក់បានយូរថ្ងៃទៀតទេ ព្រោះទង្វើនេះខុសច្បាប់ និងត្រូវផ្ដន្ទាទោស។
បញ្ហានេះ មន្ត្រីសង្គមស៊ីវិល និងស្ត្រីមេផ្ទះ ខេត្តព្រះសីហនុ បានគាំទ្រសកម្មភាព របស់មន្ត្រីកាំកុងត្រូលខេត្តព្រះសីហនុ ដែលចុះពិសោធន៍គ្រឿងសមុទ្រស្រស់ មានបង្គា មឹក ប្រហិតចម្រុះ បន្លែ និងសរសៃគុយទាវជាដើម ដើម្បីរកសារធាតុគីមីដែលនាំឲ្យប៉ះពាល់សុខភាពមនុស្ស។
មន្ត្រីសម្របសម្រួលសមាគមអាដហុក (ADHOC) ប្រចាំខេត្តព្រះសីហនុ លោកស្រី ជៀប សុធារី បានឲ្យអាស៊ីសេរីដឹងតាមទូរស័ព្ទ ដោយបង្ហាញកាគាំទ្រសកម្មភាពមន្ត្រីជំនាញកាំកុងត្រូលខេត្តនេះ ដែលបន្តសកម្មភាពចុះត្រួតពិនិត្យគុណភាពទំនិញ នៅតាមទីផ្សារនានា និងចុះអប់រំដល់កុមារនៅតាមសាលាជាបន្តបន្ទាប់មកនេះ។
អ្នកស្រី ស្នើដល់មន្ត្រីកាំកុងត្រូល ត្រូវនាំខ្លួនអ្នកផ្ដើមគំនិត លួចដាក់សារធាតុគីមីនៅលើចំណីអាហារ ដើម្បីស្តុកទុកលក់បានយូរថ្ងៃ និងមើលឃើញស្រស់ ប៉ុន្តែបានប៉ះពាល់ដល់សុខភាពអ្នកប្រើប្រាស់ ត្រូវបញ្ជូនទៅកាន់តុលាការផ្ដន្ទាទោសដើម្បីជាការព្រមាន។
យ៉ាងណាក៏ដោយចុះ លោក ជា ប៉ិច អនុប្រធានសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តព្រះសីហនុ ប្រកាសលេខទូរស័ព្ទជូនដល់ប្រជាពលរដ្ឋ និងភ្ញៀវទេសចរ បើដឹងថា ទីតាំងណាមួយមានលក់ទំនិញខូចគុណភាព មុខម្ហូបស្រស់ ចំណីអាហារវេចខ្ចប់ទាំងស្រស់ ឬក្រៀម ព្រមទាំងភេសជ្ជៈកំប៉ុង ឬដបគ្រប់ប្រភេទ ដែលសង្ស័យមានដាក់សារធាតុគីមី និងហួសកាលបរិច្ឆេទប្រើប្រាស់ជាដើម ត្រូវផ្ដល់ព័ត៌មានឲ្យបានឆាប់មកកាន់មន្ត្រីជំនាញសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តព្រះសីហនុ តាមរយៈទូរស័ព្ទលេខ ០៩៨ ៥៥៥ ៦៦៦ លេខ ០១៧ ៤៤៣ ៧៣៧ និងលេខ ០១២ ៩៤៦ ០៤៦៕
វិទ្យុអាស៊ីសេរី
0 ความคิดเห็น: